De butler heeft het gedaan
butler0

een blijspel in vier bedrijven dat een bewerkte versie is van een komedie van Adriaan Bijlsma. Met een relatief kleine bezetting, vijf dames en vijf heren, wordt een pikant stuk op de planken gezet met amusante types, leuke dialogen en veel kolderieke actie.

butlerBen, een toneelspeler met een zeer cynisch ge­voel voor humor, is al weer zes jaar getrouwd met Sofie. Als de verschrikkelijke irritante tante Constance een weekend bij ze komt logeren, ontstaat er een dilemma. Sofie heeft haar tante name­lijk nooit verteld dat ze getrouwd is. Dat is er nooit van gekomen, omdat ze er van over­tuigd is dat tante haar man niet zal mogen en haar daardoor uit haar testament zal schrappen.

Ben denkt het probleem op te lossen. Hij ontvangt Tante Constance in het butlerkostuum, dat hij zojuist heeft ontvangen voor een rol die hij moet spelen. De problemen worden echter alleen maar erger, want tantes gouden armband wordt gestolen. Volgens haar denk­beelden kan alleen de 'butler' het hebben gedaan.

Eugenie, de vriendin van tante die haar overal vergezelt, wordt tot over­maat van ramp tot over haar oren verliefd op de 'butler'. Hier tussendoor loopt nog de verhaallijn dat een zekere Albert, een wat louche filmproducer van onvervalste Amerikaanse snit, een seksfilm wil maken waarin Wanda, hun nymfomane buurvrouw, ook meespeelt. Zelfs Eugenie krijgt een rol aangeboden en... de 'butler' is wel bereid hun zaken hieromtrent te behartigen. In het laatste bedrijf komt er nog een rechercheur opdraven om de diefstal op te lossen, maar zijn aanwezigheid draagt niet veel bij tot de ontmaskering van de dader.

 

 

butler1   butler2     butler3

 

Terug naar: "gespeeld in 2002 t/m 2006".