Toneelvereniging ODI

In 25 jaar hebben we veel verschillende stukken gespeeld van diverse genres. De laatste jaren hebben we ook zelf geschreven stukken gespeeld, het jubileumstuk beAstar dat wij in juni hebben gespeeld was een groot succes. Op dit moment spelen er nog steeds leden van het 1e uur mee die vanaf de oprichting al bij ODI actief waren. Alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd, van 18 tot 64 jaar. Verder melden steeds meer jongeren zich aan, toneelspelen is weer helemaal in! Na vele omzwervingen hebben wij nu onze vaste plek gevonden hier in de Glasbak. We hebben een mooie repetitieruimte, een opslag en een fantastische zaal waar we onze voorstellingen kunnen spelen.

De eenakter

odiOdi speelde "Wat krijgen we toe" van David Tristram.
Regie: Jan van de Meent
Spel: Petra van Dijken, Loek Kaizer, Mariska Strietman, Erik Kaizer en Tim Kaizer
Voor deze eenakter hebben 5 leden zich in het zweet gewerkt tijdens de repetitie periode. Onze regisseur Jan van de Meent is erg druk geweest.
Want niet alleen is hij de nieuwe regisseur van ODI geworden, maar heeft hij voor dit festival ook de eenakters van de Ondeugende Oma's en Justus van Maurik geregisseerd.

Mary en Jack zijn begin 30 en zo'n 11 jaar getrouwd. Het is weekend en vooral Mary verveelt zich vanavond. Jack probeert te achterhalen hoe dat komt, maar gered door de bel, komen Maureen en Ted onverwachts langs.
Hier ziet Mary haar kans schoon; geforceerd probeert ze er een gezellige avond van te maken. Dennis, de buurjongen van een paar deuren verderop en notoir blower, is ook spontaan van de partij. Maar dat is meer uit eigenbelang, hij wil even een blik in de kledingcatalogus werpen van het bedrijf waar Mary voor werkt.
De avond verloopt stroef, er wordt steeds weer gezocht naar gesprekstof. Vooral Mary is op dreef. Terwijl Jack zich afvraagt wat er toch in godsnaam met zijn vrouw aan de hand is. Misschien komt ie daar vanavond nog achter……

 

 

 

 

Terug naar: "eenacterfestival 2007".