hgl1

Een Hoop Geloof in Liefde

In maart 2009 is ODI winnaar van het Flevolands Eenacterfestival geworden. In 2010 zou het festival plaatsvinden op 14 februari in Lelystad. Helaas kon dit geen doorgang vinden. Maar ODI zou ODI niet zijn als ze daar geen snelle oplossing voor had gevonden.

Die oplossing bestond daaruit dat ODI de voor het festival gemaakte voorstelling Een Hoop Geloof in Liefde op 13 en 14 maart 2010 in Almere opvoerde. De toneelgroep St. Genesius uit Kraggenburg speelde bij dezelfde liefdegelegenheid de eenacter Troebel Brood van schrijfster Ans Schilders. Regie door Linda Rutgers.

Regisseur Elisabeth Hesemans had aan alle leden gevraagd iets voor te bereiden met het thema liefde. Alle leden hebben een act, gedicht of lied voorgedragen dat hen erg aansprak. Het was een bijzondere repetitie omdat iedereen zich erg kwetsbaar durfde op te stellen en zo werd het een emotionele maar zeer bijzondere avond. Hierna zijn we aan de slag gegaan om een programma in elkaar te zetten. Het resultaat is geweldig, een voorstelling over liefde in al zijn facetten. Liefde voor muziek, onbereikbare liefde, liefde voor het leven, liefde voor je knuffel, de liefde voor een ongeboren kind en natuurlijk verliefdheid.

                               

                                                     berenlied

                                                        het berenlied                                                           

Troebel Brood

Berend (Krijn de Hamer) bezoekt zijn moeder (Erna Balk), gewapend met videocamera. Omdat zij dementerend is wil zij, nu het nog kan, haar leven vastleggen.
Ook heeft zij duidelijk voor ogen hoe haar einde zal zijn.
We zien een intelligente vrouw, met een flinke dosis humor, en een zoon die nog niet goed weet hoe hij met zijn veranderende moeder om moet gaan.
Waarom zit ze eigenlijk in een kruiwagen in de schuur en praat ze over thuiszorg als zijnde ‘bemoeizorg’?

Sint Genesius won in 2007 het Flevolands Eenacterfestival.

 

Terug naar gespeeld in 2009 en 2010

Naar het fotoalbum.