ODI wint Flevolands eenacter festival 2009 met ''Onder één dak

 

In het weekend van 28 en 29 maart 2009 heeft het Flevolands eenacter festival plaatsgevonden in Kraggenburg. ODI heeft daar de 1e prijs gewonnen!

In 2 dagen kreeg een professionele jury 8 verschillende eenacters te zien met als thema familie. ODI speelde een sterke en originele eenacter over de cirkel van het leven.

In deze montagevoorstelling werden grappige, pijnlijke en emotionele familiescènes gespeeld. Voor iedereen herkenbare situaties over de geboorte, relaties, het ouder worden en dementeren. Onze regisseur Elisabeth Hesemans heeft Groepsfotofragmenten gebruikt uit de succesvolle voorstelling “Wanneer het morgen is”, die wij in 2008 hebben gespeeld.

De concurrentie op het festival was groot, er zijn prachtige stukken neergezet. Het kijken naar de andere verenigingen is erg leerzaam en de onderlinge contacten werden aangetrokken. Na 8 eenacters te hebben beoordeeld, trok de jury zich terug om te overleggen wie zij als winnaar van 2009 zag. De prijsuitreiking was een zeer spannend moment voor iedereen.

De jury maakte bekend dat zij unaniem van mening was dat “Onder één dak” van ODI de grote winnaar van het Flevolands eenacter festival 2009 was! Het juryrapport was zeer lovend over het originele script, het tempo en de sterk neergezette karakters. Tevens heeft ODI het thema familie heel goed en breed uitgewerkt! Met veel trots heeft ODI de 1e prijs in ontvangst genomen, een mooie spiegel met inscriptie.

Bovendien kregen zij een workshop aangeboden die gegeven wordt door Jorien van den Dries, een gerenommeerd theaterdocent.
De juryleden waren:
Joke van Grootevheen: Directeur van Theater ’t Voorhuys in Emmeloord
Martine Much: Dramadocent
Myriam Cloosterman: Theaterdocent/ regisseur en adviseur van het Centrum amateurtoneel Flevoland (CAF)

In 2007 heeft ODI het Flevolands eenacter festival voor het eerst georganiseerd. De winnaar was toen Sint Genesius uit Kraggenburg, die op hun beurt de organisatie van het festival van 2009 op zich heeft genomen. Het festival was prima georganiseerd en het was een geweldig weekend. De traditie zal worden voortgezet en in 2010 zou JTL uit Lelystad het Flevolands eenacter festival organiseren.

 

Terug naar "Gespeeld in 2009 en 2010".