WRAAK! een moderne Griekse tragedie vol intriges, spanning en romantiek, gespeeld in november 2009

wraak1

Wraak! is een voorstelling gebaseerd op de verhalen uit de Griekse mythologie waaronder het verhaal van Ifigeneia koningskind.

De voorstelling begint met een bruiloft; het publiek is te gast op deze bruiloft en zal zoals dat hoort bij een feestje natuurlijk ook de nodige hapjes en drankjes krijgen. De bruiloft wordt wreed verstoord door Eris. Zij gooit een gouden appel de feestzaal in en roept dat die voor de mooiste vrouw zal zijn. Hiermee bereikt zij precies wat zij wil: onrust en verderf omdat meerder godinnen denken dat zij “de” mooiste zijn. wraakTheatergroep ODI heeft een moderne versie gemaakt over de gebeurtenissen rond de Trojaanse oorlog.
De Griekse goden worden op een eigentijdse wijze neergezet.


Artemis is pissed off en doet haar beklag bij Zeus. Aphrodite probeert Paris te verleiden, Ares zit de boel op te fokken en Achilles probeert de boel te sussen. Er lijkt een oorlog uit te breken. Waarom??? Omdat Menelaos zijn ontrouwe vrouw Helena terug wil halen. Gillende vrouwen, joelende mannen, kortom chaos! Donder & bliksem... Er is storm op komst! Maar dan ineens... is het stil... ijzingwekkend stil... WINDSTIL

 

 

 

 

                                                                groepsfoto

 

Terug naar "gespeeld in 2009 en 2010".

Naar het fotoalbum