algehoordheader

''Heb je het al gehoord?''      Regie: Elisabeth Hesemans, regieassistent: Jorine van Leeuwen

  

Het nieuwe toneelstuk dat ODI op de planken brengt heet “Heb je het al gehoord?”. Het stuk heeft betrekking op het tot zich nemen van het nieuws. In het stuk gebeurt dat door het lezen van kranten. De krant als bron van nieuws. Je pakt de krant uit de heb je het al gehoord?brievenbus, vouwt hem open en daar ligt het nieuws voor je. Je leest het, je neemt het nieuws in je op, verwerkt het en vertelt het aan anderen, voorzien van je commentaar. Dan ontstaat het gesprek met de ander, want die heeft het misschien niet gelezen, of wel gelezen, maar anders geinterpreteerd dan jij en zich er misschien een mening over gevormd die afwijkt van de jouwe. Je hebt in elk geval iets om over te praten, je hebt contact met elkaar.

 

'Heb je het al gehoord?' is een montagevoorstelling,
waarin veel gebruik wordt gemaakt van muziek. Elisabeth Hesemans werkt graag op deze manier en laat veel scenes vanuit input van de groep ontstaan.
In het stuk gaan aan het nieuws ontleende verhalen in het rond, waarbij de spelers die verhalen op hun eigen wijze interpreteren en er steeds een verrassende wending aan geven. De diverse kranten worden tijdens de voorstelling op allerlei manieren ingezet, er wordt niet alleen uit voorgelezen.

In het stuk worden toneel en zang met elkaar geintegreerd. Om deze integratie te bewerkstelligen werkt ODI in het stuk samen met het koor Remix. Voor het publiek biedt de voorstelling op die manier extra kwaliteit. Er gebeurt meer op het toneel.

 

Gespeeld op vrijdag 21, zaterdag 22, en zondag 23 november.