omaheader

 

oma

 ODI speelde op 15 en 16 november 2013

'Ons Erf'

 Poster ons erf

In 1945, kort na de bevrijding van Nederland, beleeft de dan 18-jarige Jozien een romance met een Canadese soldaat. Die is echter van korte duur en tot overmaat van ramp ontdekt Jozien dat ze zwanger is. Als ongetrouwde vrouw ziet ze haar toekomstplannen in duigen vallen totdat Klaas, een jonge alleenstaande boer, zich over haar ontfermt. Wat begint als een verstandshuwelijk, groeit uit tot echte liefde en verdere gezinsuitbreiding volgt.

Echter, al gauw dienen de eerste tekenen van verval zich aan. Zijn het gezin en het bedrijf in staat zich aan te passen aan de vaart der volkeren? Kan de boerderij blijven bestaan en blijft het ons erf? Zijn we nog steeds een familie?

ONS ERF is een 75 jaar omvattend generatiestuk voor het hele gezin waarin herkenning, modernisering, veranderende normen en waarden en familie versus individu centraal staan.

 

Om de diverse generaties in beeld te brengen, deden ook leerlingen van de Theaterschool Almere als gastspelers mee.

 

De regie was in handen van Pieter van Boort, met Bas van Klompenburg, van Theatergroep Ongeremd, als regie-assistent.Cast en crew ODI, met de gastspelers

 

 

 

.

 

 

 

 

oma weet het beter