Theatergroep Koorts! uit Almere

Koorts is opgericht in 1997 en heeft in de tien jaar van haar bestaan 25 voorstellingen uitgebracht. Koorts! speelt vooral klassiek repertoire en oorspronkelijk Nederlandse stukken. Dus: van Shakespeare tot Heijermans en van Brecht tot Herzberg. Daarnaast worden voorstellingen gemaakt naar aanleiding van improvisatie en worden er stukken speciaal voor de groep geschreven.

Theatergroep Koorts! heeft voor haar voorstellingen vele prijzen mogen ontvangen. In 2000 won de groep het Flevolands Eenakter Festival en in 2002 werd zij door het Centrum Amateurkunst Flevoland uitgeroepen tot 'The best of Flevoland'.
In 2003, 2004 én in 2006 kreeg Koorts! de Almeerse Amateurkunstprijs. De voorstelling "4uur Cup-a-Soup" werd in 2005 geselecteerd voor het Landelijk Festival Amateur-theater en won daar de prijs voor het beste ensemble.

Vast onderdeel in het Koorts!-repertoire is de tweejaarlijkse familie-kerst-voorstelling die in samenwerking met Jouetta's Danscentrum wordt gemaakt. Ook dit jaar is er in de kerstvakantie in De Glasbak weer een voorstelling te zien voor het hele gezin.
Onder de titel "Niemand weet... Niemand weet..." wordt het beroemde sprookje Repelsteeltje in een spetterende voorstelling met toneel én dans opnieuw verteld. Iedereen van 5 tot 95+ is welkom!

De eenakter

Theatergroep Koorts speelt "Bosvruchten in januari" van Henk Jansen. Regie: Henk Jansen
Spelers: Simona Reuten, Hein den Hartog, Petra Veldman en Sandra den Hartog

Harm, pianostemmer in ruste viert zijn 80e verjaardag. De vraag is echter of er wel iets te vieren valt.
Harm zelf is steeds slechter ter been, zijn vrouw wordt vergeetachtig en zijn dochters hebben allebei zo hun eigen sores. Maar er is koffie en kwarktaart.. met bosvruchten...

 

Terug naar: "eenacter festival 2007".