De Ondeugende Oma's uit Almere

We zijn zeven Oma's en spelen dan ook in die hoedanigheid voor publiek, bestaande uit kinderen van 2,5 jaar tot 7 jaar en ook voor mensen in buurt - en ouderencentra. We zijn als groep ondergebracht bij het emancipatiecentrum "Avanti" onder de naam "De Ondeugende Oma's".

Waarom
Het gebeuren heeft een educatieve en emancipatorische waarde en tevens stimuleert het de fantasie en de creativiteit van de kinderen. Ook ouderen kunnen hierdoor gestimuleerd worden om zelf iets te ondernemen. Voor ons betekent het dat we een hechte groep zijn die het fijn vindt om samen te werken.

Profilering
Om ons nog beter te kunnen profileren hebben wij bij de theaterschool Faust een cursus gevolgd ten einde ons te professionaliseren en in samenwerking met de school een nieuwe voorstelling tot stand te brengen, n.l. "De Laatste Mode uit Parijs". Tevens hebben wij in samenwerking met Dynasty Entertainment de Productie "Bridge4Generations" in De Roestbak verwezenlijkt. De jongste deelnemer was 7 jaar en de oudste 86 jaar.

De eenakterondeugende-omaas

 

Ondeugende Oma's speelt "2 minuten voor 12" van Nadjov Menet.
Regie: Jan van de Meent
Spel: Ali Aardewerk en Marjan Oostrum
Sinds het overlijden van haar man, gaat Bep samen met haar dochter Els, ieder jaar tijdens Koninginnedag naar het Vondelpark, om daar haar verjaardag te vieren. Zittend op een bankje bespreken ze zo de alledaagse dingen, en het leven in 't algemeen.
Bep is een echte Jordanese, met een gezonde dosis humor, en een nuchtere kijk op het leven. Els heeft een bijzonder kado in petto. Echter na 85 jaar komt Bep met een opmerkelijk verhaal. Maar ja, zoals wijlen haar vader al zei, de humor ligt op straat.

 

 

 

 Terug naar: "eenacterfestival 2007".